В Белене търсят кандидати за услугата „Личен асистент“

Продължителността на проекта „Нови възможности за грижа" е 13 месеца

На 27 март Община Белене стартира дейности по предоставяне на услугата „Личен асистент” като партньор на Агенция за социално подпомагане, информира местната управа.

Агенцията за социално подпомагане (АСП) e конкретен бенефициент по Процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Нови алтернативи" по приоритетна ос 2 „Намаляване на бедността и насърчаване на социалното изключване“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

За потребители на социалната услуга „Личен асистент” по проекта могат да кандидатстват - Хора с увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване; Хора над 65 години с ограничения или в невъзможност за самообслужване; Семейства на деца с увреждания; Самотно живеещи тежко болни лица. Срокът за подаване на документи е 10 дни - от 27март до 9 април 2015 година. Желаещите да ползват услугата „Личен асистент” подават Заявление по образец до кмета на Община Белене в стая №24 /офис на партньора/ на Общинска администрация – Белене.

За лични асистенти по проекта могат да кандидатстват и безработни лица в трудоспособна възраст. Продължителността на проекта „Нови възможности за грижа" е 13 месеца, а срокът на предоставяне на услугата – 10 месеца. Окончателният подбор на кандидат-потребителите и на личните асистенти ще бъде направен от Комисия за оценка и подбор, назначена със заповед на Кмета на Община Белене. Одобрените потребители и лични асистенти ще бъдат уведомени писмено за включване в проекта.

Допълнителна информация по проекта може да се намери на тел: 0658/ 3-10-61, вътр.124.