Проф. Димитър Стойков поздрави медиците по повод Деня на здравния работник

"Гордея се, че Плевен се утвърди през годините като значим медицински и университетски център“

Кметът на Плевен проф. д-р Димитър Стойков поздрави медицинските служители по повод Деня на здравния работник – 7 април. „Празнуват всички, посветили се на отговорната мисия за съхранението на най-голямата ценност – човешкия живот и здраве“, коментира проф. Стойков.

„Като кмет и лекар се гордея, че Плевен се утвърди през годините като значим медицински и университетски център. Много млади лекари, завършили Медицинския университет - Плевен, вече предпочитат да останат в България и да следват своето призвание. Университетът разширява своята дейност и продължава да e притегателно място за наши и чуждестранни студенти. През тази година се очаква в него да отвори врати и нов факултет - по фармация. Гордост за града ни е и УМБАЛ „Д-р Георги Странски”, която ще отбележи 150-годишен юбилей. В нея работят висококвалифицирани специалисти, които не само лекуват, а и предават своя професионален опит на бъдещите медици. В Плевен се строят нови болници, които са оборудвани и с роботизирани хирургични апарати, прилагат се нови технологии и съвременни методи на лечение“, уточнява кметът.

Според него, всеки човек носи в сърцето си уважение и вяра в професионализма на хората в бели престилки и надеждата, че те ще му помогнат в труден момент. „Затова на този ден искам да поздравя всеотдайните медици, за които Хипократовата клетва не е формалност, а кауза“.

„Бъдете живи и здрави, отлични професионалисти и хора с големи сърца! Защото няма по-голяма награда за медика от това да види благодарността в очите на пациента, чийто живот е спасил“, допълни проф. Стойков.