Проф. Божидар Димитров към футболиста Иванджиков: Няма да те преследвам

Професорът прости на младия плевенчанин, но се закани да съди печатницата

"Неприятно ми стана, когато разбрах, че съм окраден. Като на всеки окраден човек... Цял живот трупаш исторически информации и в един момент ги виждаш преписани", заяви пред Нова телевизия проф. Божидар Димитров.

Той разговаря по телефона с плевенския футболист Антонио Иванджиков. Младежът разказа историята си и как така се е появила книгата с неговото име. Антонио обясни, че е имал курсова работа, свързана с процеса на книгоиздаване и именно там е станала грешката. Той свалил книгата на професора, тъй като я имало на файл, и я пратил на печатницата да му я разпечатат, за да я представи в университета.

"Не се притеснявай, няма да те преследвам, в смисъл няма да те съдя", увери го проф. Божидар Димитров. Той обаче ще съди плевенската печатница за това, че е окраден. Оттам твърдят, че не са продали нито една бройка, но професорът е получил друга информация.

"Може би поради финансови затруднения са решили да спечелят някой лев. Нямаше да ги хванат, ако бяха оставили моето име. Щеше да мине за допечатка", коментира Димитров.

Печатницата пък обмисля да търси отговорност от футболиста.