Антонио Иванджиков се извини на проф. Божидар Димитров

"Ако не беше той, щеше да е друг автор - просто за учебна цел го използвах", оправда се плевенчанинът

Антонио Иванджиков се извини публично на проф. Божидар Димитров. Плевенският футболист се оказа в центъра на скандала с откраднатата книга „12 мита в българската история”, a пред bTV хвърли повече яснота около случая.

Преди година, като второкурсник, трябвало да представи курсова работа, чрез която да демонстрира как се издава една книга. Можело да предаде готов вариант или сами със състудентите му да измислят нещо. Антонио решил да спести време и потърсил в интернет готов вариант на книга с корица. Като автор посочил себе си, за да е издържано изпълнението за пред университета. После пратил книгата за печат с искане за една бройка. Оттам пък напечатали още три, тъй като по закон трябва да ги предадат на националната библиотека.

„Нещата станаха случайно. Мислех, че са професионалисти от това издателство и имат редактори, които да следят за тези неща. Искам да се извиня на проф. Божидар Димитров, не е била целенасочена атака срещу него, нито съм искал да окрада труда му. Ако не беше той, щеше да е друг автор. Не съм го направил нарочно, а просто за учебна цел”, каза пред bTV Антонио Иванджиков, който мечтаел да стане спортен журналист. Той добави, че за курсовата си работа е получил като оценка "петица".