Дискусия „Какво очакваме от образованието” ще се проведе в Плевен

Ще участват местни директори, учители, представители на РИО, синдикати и ученици

На 15 април от 15:00 часа в хотел „Балкан“ ще се проведе закрита дискусия на тема „Какво очакваме от образованието”. На нея са поканени да вземат участие местни директори, учители, представители на РИО, синдикати и ученици. Тя ще е първата от серия дискусии, организирани от гражданска платформа за дебат и общо действие MoveBG в рамките на инициативата „Открит урок”, информира ни посланикът й за Плевен Вероника Николова.

Дебат на същата тема ще се проведе паралелно в седем града в България – Пловдив, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Русе, Бургас и Плевен.

Резултатите и акцентите ще бъдат обобщени на публична дискусия в София, също на 15 април, която ще се излъчва на живо онлайн на адрес: /https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2rEwqsjldzU/. Нейни гости ще бъдат Тодор Танев, министър на образованието и науката, Саша Безуханова, основател на MoveBG и представители на образователния и културен сектор, експерти и будни граждани.

"Разговорът ще бъде, освен експертен, и чисто човешки, защото, за да случим качествената промяна, за която мечтаем, необходимо е да чуем всички гледни точки", допълват от MoveBG.