Предстои Ден на отворени врати в Окръжен съд - Плевен

Окръжната и Районната прокуратура също отварят врати за посещение

Утре в Окръжен съд - Плевен ще се проведе „Ден на отворените врати". 16 април е денят, в който първото Велико Народно събрание приема Търновската конституция през 1879 г. Той е обявен за професионален празник на българските юристи и съдебни служители с Решение на Министерския съвет от 12 март 1991 г.

Всички желаещи ще могат да се запознаят с работата на Окръжния съд, като ще се предостави и непосредствена възможност за наблюдение върху основни дейности, като подаване на документи, обработка в деловодствата, разпределение на делата, отразяване в деловодната програма и т.н. Предвижда се в тези дейности да се включат, както представители на медиите, така и граждани. „Денят на отворените врати" ще бъде открит за всички желаещи в 10:00 часа в Зала №8 - етаж 4 на Съдебната палата в Плевен.

Районна прокуратура и Окръжна прокуратура – Плевен също отварят вратите си за гражданите. Институциите, които се намират на ул. „Димитър Константинов“ № 25, стая 512 – Районна прокуратура и стая 506 – Окръжна прокуратура, могат да бъдат посетени в рамките на работния ден от 8,30 ч. до 17,00 ч.