Областният управител приветства чуждестранните партньори по програма "Еразъм+ "на ПГ по туризъм

Учители и ученици от Латвия, Турция Сицилия и Италия гостуват в Плевен

Областният управител на Плевен Ралица Добрева приветства чуждестранните партньори по програма "Еразъм+" на плевенската ПГ по туризъм ”Алеко Константинов”. Поводът за гостуването на учители и ученици от Латвия, Турция Сицилия и Италия е реализирането на съвместен проект „Медия, бизнес и предпремачество”, финансиран по програма Еразъм + на ЕС.

„Дано предвиденото в програмата на плевенските домакини от ПГ по туризъм „Алеко Константинов”, инспирира у гостите нови идеи. Сигурна съм, че опитът, натрупан от българските участници в проекта, по време на гостуванията им при техните партньори, ще провокира предложения за иновации у нас.”, каза Областният управител на Област Плевен Ралица Добрева.

Тя допълни, че както в медиите, така и в бизнеса и предприемачеството водещи са добрите идеи и подходящите контакти.

„С реализирането на този проект вие поставяте основите на бъдеща реализация на нови успешни и иновативни инициативи.”, посочи още госпожа Добрева. Като знак на благодарност за добрата комуникация и перфектното сътрудничество с Областна администрация директорът на ПГ по туризъм Малинка Маринова връчи на областния управител Ралица Добрева почетен плакет.

В програмата на ПГ по туризъм са предвидени посещения на културни институти, предприятия с характерно за региона производство и медийни консултации. В рамките на гостуването си в България учениците и учителите от Латвия, Турция, Сицилия и Италия вече са посетили грънчарски ателиета в Търново и Троян и са се запознали с традиционните за региона занаяти.