Венцислав Грозев бе избран за шеф на лекарския съюз след балотаж

Грозев ще заема длъжността председател на Управителния съвет на БЛС през следващите 3 години

Д-р Венцислав Грозев е новият председател на Българския лекарски съюз, съобщиха от съсловната организация. Той бе избран със 180 гласа и съвсем малка преднина на балотаж срещу д-р Юлиан Йорданов, за когото гласуваха 173-ма от делегатите на събора. 7 бюлетини са обявени за недействителни. Грозев ще заема длъжността председател на Управителния съвет на БЛС през следващите 3 години.

Д-р Венцислав Грозев е бившият председател на Плевенската колегия на БЛС. Роден е през 1958 г. Завършил е Медицинския университет в Плевен през 1983 г., а през 1991г. взема специалност по обща хирургия. По-късно придобива още няколко специалности - по изгаряния и пластично-възстановителна хирургия, лапароскопска хирургия и спешна хирургия при масов травматизъм. В момента работи като хирург в Клиниката по хирургия и колопатология на УМБАЛ "Г. Странски".

До избора се стигна след изтичането на втория мандат на д-р Цветан Райчинов и по устав той няма право да се кандидатира повече за ръководната позиция. За поста се състезаваха общо петима кандидати, като на първия тур останалите трима – проф. Петър Панчев, д-р Кирил Еленски и д-р Георги Тодоров, са получилисъответно 76, 61 и 15 гласа.