Въвеждат временна организация на движението заради провеждането на Маратон 2015

Събитието ще се състои на 17 май и е част от програмата за Празника на Плевен

Със Заповед на Кмета на Община Плевен № РД-10-757/13.05.2015 г. се регламентира организацията на движението в Плевен с цел недопускане нарушаването на обществения ред и осигуряване на нормалното провеждане на спортно мероприятие - Маратон, Полумаратон, Щафета и 3 км пробег, на територията на град Плевен на 17 май, съобщават от пресцентъра на Общината.
Движението ще бъде ограничено на 17 май в следните участъци:
- Бул. ”Христо Ботев” в отсечката от ул. ”Ген. Ат.Стефанов” до ул. ”Сан Стефано” за времето от 9.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
- Дясната лента по ул.”Сан Стефано” в отсечката от бул. ”Христо Ботев” до парк “Кайлъка” за времето от 09.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
- Входът/изходът на паркинга на м-н “Кауфланд” на ул. ”Сан Стефано” за времето от 9.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
- Пътят гр. Плевен - с. Тученица, през парк “Кайлъка”, в отсечката от парк-хотел “Кайлъка” до изхода за язовир “Тотлебенов вал” за времето от 9.30 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
- Лявата лента по ул. ”Васил Левски” в отсечката от пешеходната зона в посока до разпределителен възел “Колелото” за времето от 9.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.
- Дясната лента по ул. ”Сторгозия” от разпределителен възел “Колелото” в посока до Исторически мост на река “Вит” за времето от 9.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.
Престоят и паркирането ще бъдат ограничени на 17 май на следните места:
- На паркинга срещу входа на парк “Кайлъка” (спирка “Моста”)/ - за времето от 7.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 15.00 часа.
- На ул.”Васил Левски”, в края на пешеходната зона за времето от 7.00 часа до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00 часа.
- Да се въведе двупосочно движение на МПС на 17.05.2015г., както следва: По ул.”Сторгозия” от разклона при ул.”Цар Самуил” /Представителството на Фолксфаген/ по посока гр. София до моста на р. Вит в лявата лента за движение за времето от 09.00ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00ч.
- Да се пренасочи движението на МПС по посока гр. София от кръгова връзка Бензиностанция “Шел” през ж.к. Сторгозия” за времето от 09.00ч. до приключване на състезанията в този участък, но не по-късно от 11.00ч.
- Да се уведомят гражданите за наличие на обозначено трасе по пешеходната зона на ул.”Васил Левски”, с цел да не се възпрепятства спортното мероприятие.
- В забранените участъци частично да се пропуска преминаването на МПС, съобразено с участниците в маратона.