Плевенчани правят първата по рода си IT Академия в града

Започна записването за IT курсовете

От средата на юни стартират курсовете за IT бизнеса в Плевен. Вече е започнало записването за академията. Това съобщиха за Plevenutre.bg Симеон и Георги Прусийски, организатори на изминалия безплатен IT семинар, който събра десетки плевенчaни.

"Събитието мина страхотно, по-добре отколкото очаквахме дори. Аудиторията се състоеше от хора на различна възраст и с различни интереси. Доста млади хора дойдоха, имаше и много ученици, което беше прекрасно. Част от учениците имат опит в IT сферата и на четирима от тях осигурихме безплатно участие на StartUP Weekend Sofia. Това е едно много интересно "състезание"на тема мобилни приложения", коментира Симеон Прусийски.

В академията са планирани три курса: "Back end с PHP и MySQL", "Front end с HTML и CSS" и "Дигитален маркетинг и реклама".

"За да стартират курсовете и да се работи най-ефективно, е хубаво групите да са между 10 и 12 човека. Началото на курсовете и цената ще зависят от интереса, който има. Идеята ни е да стартираме към средата или края на следващия месец, ако дотогава са се събрали желаещи", допълни Симеон Прусийски, уточнявайки, че дните, в които ще се провеждат курсовете ще бъдат предварително съобразени с курсантите.

"На курсовете ще се получат практически познания за изработка на сайт, за работа с готови платформи и т.н. Като цяло ще бъдат силно практически курсове, защото смятаме, че така най - бързо се учи. Имаме доста голям опит във воденето на такива курсове", завърши Прусийки, отбелязвайки, че по този метод вече са обучили над 30 човека.

Покрай самата академия ще бъдат планирани и семинари на различни IT теми с участието на различни лектори. За допълнителни въпроси и записване може да пишете на организаторите: [email protected]