Обявиха седмичната програма на културните събития в Плевен

От днес до 21 юни градът на Панорамата ще културно средище

Проектът на Фондация ”Диря” - ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен” вече стартира в града на Панорамата. Инициативата е финансирана от Община Плевен и ще радва плевенчани и през следващите дни. В дневния пленер ще се творят графити и живописни улици, а мястото на провеждане е Главната улица и Градската градина. Вечерният пленер ще се осъществи от 21:00 до 22:30ч. в Дом каfе.

На 17 юни – сряда, от - 14:00ч. ще започне работна среща с ръководителите на състави във връзка с изготвяне на програма за летни концерти. Срещата ще се състои в Заседателната зала на Община Плевен.

В същия ден ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен” е подготвил улична арт работилница „Облечи ми Плевен” . Мероприятието ще се осъществи на площада към Градската градина от 17:00 до 22:00ч.

Третото културно събитие за 17 юни е концерт на Общински духов оркестър „Лято в градината...”. Той ще започне от 18:00ч. пред Центъра за работа с децата.

”ПЛЕнерът на ПЛЕвен” продължава с „Облечи ми Плевен” – изложба „Нарисувай ми с дете от сърце” и благотворителен концерт на “Лоши петли”. Мероприятията стартират на 18 юни – четвъртък, от 20:00 до 21:30ч. в Градската градина.

Концерт „От извора...” на Фолклорен ансамбъл „Гайдуница” ще се осъществи на 19 юни /петък/ от 19:00ч. – ДКТ „Ив. Радоев”.

Регионален преглед на кандидатите за участие в 11-ия Национален събор Копривщица 2015 е определен за 21 юни /неделя/. Събитието ще започне от 10:00ч. в Летния театър, а при лошо време е предвидена зала „Катя Попова”.