Три културни събития в Плевен днес

Подготвят арт работилница „Облечи ми Плевен“

Празничен ще се окаже днешния ден за мнозина. В рамките на деня ще се осъществят три събития, част от седмичния културен афиш на Община Плевен.

От 14:00 ще започне работна среща с ръководителите на състави във връзка с изготвяне на програма за летни концерти. Срещата ще се състои в Заседателната зала на Община Плевен.

Проектът на фондация „Диря“ - ”ПЛЕнерът на ПЛЕвен” е подготвил улична арт работилница „Облечи ми Плевен” . Мероприятието ще се осъществи на площада към Градската градина от 17:00 до 22:00ч. Тогава плевенчани ще рисуват заедно с артистите гардероб, пълен с дрехи на площада. Това е отворен гардероб, от който всеки минаващ може да си вземе или донесе дреха, върху която заедно с участниците в пленера или сам да изрисува своето възприятие за града. Тези изрисувани „одежди“ ще бъдат включени в изложбата на последния ден, както и самият „отворен гардероб“. Финалът на проекта е в четвъртък – 18 юни.

Третото културно събитие за сряда е концерт на Общинския духов оркестър „Лято в градината...”. Той ще започне от 18:00ч. пред Центъра за работа с децата.