Центърът за обществена подкрепа в Белене отпразнува първи рожден ден

Сред предлаганите услуги са психологическо и семейно консултиране, обучения по приемна грижа и др.

Първи рожден ден е отпразнувал Центърът за обществена подкрепа в Белене на 22 юни. Това информират от местната администрация.

„Пожелавам на Центъра да е все така успешен, да се развива и разширява капацитета си”, заяви кметът на крайдунавския град Момчил Спасов. Той благодари на всички, които по един или друг начин са допринесли за създаването на Центъра и не спести положителната си оценка към ръководителя Ваня Карлева и екипа й.

Центърът за обществена подкрепа - Белене бе открит на 16 юни 2014 г. Той е държавно делигирана дейност, бюджетно звено към Община Белене, на пряко подчинение на кмета на Общината. В момента в ЦОП-Белене работят пет специалисти - ръководител, който работи и с потребители по услугите „Психологическо консултиране и подкрепа” и „Семейно консултиране”, един психолог, един социален работник и двама педагози. На граждански договор е назначен логопед от началото на месец ноември 2014 г. до края на месец май 2015 г. Услугите, които основно се предлагат в ЦОП-Белене са: психологическо и семейно консултиране, повишаване на училищната мотивация при риск от отпадане от училище, повишаване на училищната мотивация при обучителни затруднения, социално консултиране и подпомагане на деца и техните родители, обучения по приемна грижа и позитивно родителство. В Област Плевен, освен в Белене, Центрове за обществена подкрепа има в градовете Плевен, Левски, Долна Митрополия и Червен бряг.