Участието на Вихър (Славяново) във "В" група е под въпрос

На общинската сесия не се е стигнало до решение за финансово подпомагане на клуба във "В" група

Участието на Вихър (Славяново) във "В" група е под въпрос. Тимът е внесъл искане за финансово подпомагане от страна на Общината, но на изминалата сесия не се е стигнало до конкретно решение по въпроса.

"Получи се малко ескалация на напрежението, тъй като от ФК Вихър искаха решение до края на седмицата, но то бе отложено за следващото заседание, тъй като са необходими още документи, които да бъдат представени от клуба. Това го предложи д-р Красимир Трифонов, който е председател на комисията "Спорт и младежки дейности". Аз не съм специалист в тази област, но щом го казва колегата, който отговаря за тези неща. Това беше внесено като извънредна точка", коментира председателят на Общинския съвет Дарин Ангелов на пресконференция.

Той припомни, че в началото на годината се пускат искания от спортните клубове във всички видове спорт и има разпределение на средствата.

"Тогава от Вихър не са пуснали такова искане, защото са били в А ОФГ. Сега влизат във "В" група", което е прекрасно, но се случва на полугодието и финансовите ни средства са изчерпани. 30 хиляди лева са им нужни. Необходими са им, разбирам ги", допълни Ангелов. По думите му за издръжката на футболен клуб във "В" група са необходими 70-80 хиляди лева.

"Ще помогнем с някакви средства. При всички положения, ще ги подпомогнем, но едва ли ще е с цялата сума", завърши той, отбелязвайки, че баскетболът е получил 20 хиляди лева, а леката атлетика - 5000 лева.