Дъждовно и хладно време и през тази седмица

Днес се очакват валежи, придружени с гръмотевици

И през новата седмица облачността над страната ще е значителна. Падналите валежи през нощта в Плевенско са между 3 и 8 л.кв.м. , а през почивните дни между 8 и 20 л.кв. Температурите в сутрешните часове са между 15 и 18 градуса. Днес ще се задържи хладно за периода, а въздушната маса ще е много неустойчива. Облачността ще е значителна и на много маста ще има валежи от дъжд. В следобедните часове на отделни места валежите ще са интензивни и придружени с гръмотевици. Ще духа слаб вятър от северозапад. Максималните температури в Плевен ще са между 22 и 26 градуса.

Над Черноморието облачността ще е разкъсана, почти без валежи. Максималните температури ще са 24° - 27°, температурата на морската вода е 21° - 23°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Във вторник и сряда на много места в страната ще има валежи, като на отделни места те ще бъдат значителни. Очакваните количества валеж за денонощие са между 10 и 15 л/кв.м. Температурите остават по-ниски от обичайните за сезона. На много места в Западна и Централна България ще има валежи около и след обяд с гръмотевици. Ще има условия за значителни количества дъжд. И през първите дни на юли ще се задържи предимно облачно и на много места ще има валежи. В четвъртък се очаква леко повишение на температурите и ще има повече слънчеви часове. В петък обаче отново ще се създадат условия за преваляване.