Спартак (Плевен) отстъпи на Монтана в контрола

Плевенчани с първа загуба от началото на подготовката си

Отборът на Монтана победи с 2:1 Спартак (Плевен) в контролна среща, играна в Правец, пише "Гонг". Мачът започна с 45 минути по-късно от предвиденото, а причината за това бе, че съдийската бригада от Етрополе закъсня.

Монтанци поведоха още в 4-та минута, като в основата на гола бяха две от новите попълнения в лятната селекция на отбора. Ветеранът Йордан Тодоров проби по дясното крило и центрира в наказателното поле, където от границата на вратарското поле Атанас Илиев засече топката с глава и я изпрати неспасяемо в мрежата. В 20-та минута плевенчани изравниха, като попадението им също бе с глава, a негов автор бе Стефан Христов.

През второто полувреме треньорите и на двата отбора направиха доста смени. Двама от влезлите в игра след почивката футболисти пък участваха при отбелязването на втория гол за Монтана, който падна две минути преди края на мача. Тогава Иван Минчев центрира от корнер и Сергей Георгиев с прецизен шут донесе победата на завърналия се отново в "А" група северозападен тим.

Това бе първа загуба за плевенчани от началото на подготовката след победите над Нефтохимик и Локо (ГО)