Три доживотни присъди получиха роми, убили мъж край Плевен

Справедливи наказания за убийството в местността "Нежовец - 2"

Три доживотни присъди постанови състав на Окръжен съд – Плевен за жестокото убийство на 63-годишния Любомир Цаков, който бе пребит до смърт от група роми по време на грабеж. Това информират от пресцентъра на съда.

Убийството бе извършено на 17 февруари 2011 г. във вила в местността "Нежовец - 2" край Плевен. Апашите дълго време дебнели жертвата. Ромите нахлули в дома на Цаков и го измъчвали в продължение на часове, докато им каже къде крие парите си. В крайна сметка си тръгнали само с негови лични вещи - два телефона и огнестрелно оръжие - всичко на стойност 154 лв.

Трима от нападателите – К.С., М.Й. и Ю.Х. получават доживотен затвор. Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален специален режим в затвор.

И.С. е осъден на 18 г. лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим в затвор. М.С. ще лежи 20 години в пандиза - също при първоначален строг режим.

Петимата убийци ще трябва да заплатят на двама наследници на убития Любомир Цаков кръвнина в размер на 50 000 лв. Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок пред Апелативен съд – гр. Велико Търново.