Общината отпусна само 5000 лева на Вихър (Славяново)

"Влезе ли догодина Спартак в "А" група - не знам какво ще правим", заяви Дарин Ангелов

Председателят на Общинския съвет в Плевен Дарин Ангелов традиционно представи в пресклуба на БТА решенията на местния парламент от поредната сесия. Той коментира по-важните от тях.

Само 5000 лева са отпуснати на Вихър (Славяново) при поисканите от тях 30 хиляди. Имало е предложение от съветници да не бъдат отпускани никакви средства.

"Наистина спортът трябва да се подпомага. Пари се дават и на Спартак, който е общински клуб и влезе в "Б" група, където сумите станаха доста страшни. Нека момчетата да играят и да ни радват, но всичко това струва пари. Влезем ли догодина в "А" група - не знам какво ще правим, честно казано. Ще отидем на над един милион бюджет само за тях. Искам да влезем, разбира се. После и в Шампионска лига...", пошегува се Ангелов.

"Радваме се и на момчетата от Славяново. Похвално е, че са успяли да влязат във "В" група. Но в средата на годината, при бюджет в резерв около 20 хил. лв. останали за спорта и наличие на ученически игри - летни и есенни, изведнъж ни се иска сума от 30-40 хиляди лева... Може още някакви средства да се отпуснат до края на годината, сезонът сега започва", допълни Ангелов, след което демонстрира липса на футболни познания, отбелязвайки, че на Вихър им предстои мач с ЦСКА. Вихър обаче трябва да играе в Северозападната "В" група, а "армейците" ще играят в Югозападната, така че среща помежду им няма как да се осъществи.