Спартак (Плевен) е на второ място по посещаемост в "Б" група

Домакинските мачове на плевенчани са били наблюдавани от над 3000 души

В първите 6 кръга на "Б" група Спартак (Плевен) записа 3 победи, две загуби и един равен. Представянето определено може да се определи като положително, но спартаклии може да се гордеят и с друг факт. Феновете на Спартак са на второ място по посещаемост на домакинските мачове от началото на сезона.

Според статистиката на football24.bg Спартак е гледан досега общо от 3050 зрители в четирите си домакинства, което прави по 762 зрители средно на мач. Разбира се, трябва да се отчете факта, че шампионатът стартира в летния сезон, когато хората са по почивки и извън града. Тепърва интересът към домакинските мачове ще нараства.

Безспорен лидер по посещаемост към момента е Дунав (Русе) с над 16 хиляди зрители и средно 5433 на среща. След Спартак пък е Нефтохимик с малко над 2000 зрители, което им отрежда третата позиция.

Предстои пауза в първенството заради предстоящите квалификации на националния отбор, а следващият мач на Спартак е на 12 септември. Тогава възпитаниците на Бойко Цвеетков ще гостуват на Созопол.