Шум от циганска музика тормози плевенчани

Нестихващите веселби са се превърнали в звуков терор

Читатели се обърнаха към Plevenutre.bg с оплакване от силна музика в района на кв. "Мара Денчева". Там почти се е заформил комшийски скандал между българи и роми, а причината са честите шумни купони на вторите, които минават с музика на открито в дворовете им.

"Не става дума само за сватбени празненства или празници, а по принцип. Правят каквото си искат. Някой път почват в следобедните часове, продължават до малките часове на нощта, че дори и на другия ден. Викат си музика на живо... Олелия е пълна!", оплакаха се наш читатели, допълвайки, че често се случва мургавите братя да не се съобразяват с наредбите за опазване на обществения ред.

Оказва се, че проблемът за хората в района през лятото е още по-сериозен, тъй като силна музика идва и от заведения в Кайлъка. Живата музика, която се носи из кръчмите на открито, достига до крайните части на града и жителите са подложени на мъчението да се приспиват със сочни цигански ритми.

Подобен проблем наскоро имаше и в Пазарджик, където българи и роми дори стигнаха до остра словесна престрелка в телевизионен ефир.