Плевенчани ще гледат оперния шедьовър "Сватбата на Фигаро" (Видео)

Плевен Лайф

12-11-2015, 16:01

Снимка:

roh.org.uk

Автор:

Plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Плевенчани гледат 12 продукции на Кралската опера през сезон 2015/16 (Видео)

Постановката е дело на Кралската опера в лондонския Ковънт гардън

На 18-и, 21-и и 22-и ноември в кината "Арена" в София, Варна, Стара Загора, Велико Търново и Плевен предстоят прожекциите на оперния шедьовър "Сватбата на Фигаро" от Моцарт от киносезона на Кралската опера в Лондон "Ковънт Гардън”. Описана от британския вестник "Телеграф" като "прекрасно забавление", продукцията на Дейвид Маквикър е всеобщо призната за класика. В главните роли се превъплъщават световноизвестният бас Ервин Шрот и румънското сопрано Анита Хартиг.

"Сватбата на Фигаро“ е определяна като перфектната опера, която показва гения на Моцарт в неговата най-жива и възхителна светлина. Изключителната музика в едно с либретото придават на героите от операта реализъм и показват човешката страна на техните характери.

Фигаро (Ервин Шрот) и Сузана (Анита Хартиг) са на път да се оженят, но граф Алмавива има свои планове за бъдещата булка. Това, което следва, е история за сбъркани идентичности, несподелена любов и покаяние. Насред живописно шато в навечерието на Френската революция през 1830 г., сюжетът се върти около сложните отношения в имението на граф Алмавива и триумфа на Фигаро над неговия господар.

С любимите на всички арии като "Voi che sapete“, позната на мнозина от адаптацията на "Гордост и предразсъдъци" на ВВС от 1995 г., разкошният декор и великолепните костюми се превръщат в идеалния фон на неподражаемата музика.

Ивор Болтън - директор на Театро Реал в Мадрид дирижира прекрасната жизнеутвърждаваща опера, чието излъчване в киносалоните е режисирано от Джонатан Джонатан Хасуел.