Велоалеите на Плевен в класация за "Абсурдите на 2015 година"

Включени са най-куриозните репортажи на Румен Бахов

"Гениалните" велоалеи на Плевен попаднаха в Топ 10 на "Абсурдите на 2015 година". Класацията е на Нова телевизия и е дело на Румен Бахов, който през годината запознаваше зрителите с куриозни истории от цялата страна. Плевен също имаше "честта" да попадне в негови репортажи.

Бахов бе на два пъти в града на Панорамата - преди и след изборите. Причината обаче бе една и съща - велоалеите. Плевенчани абсолютно не одобриха проекта, заради който целият град е нашарен с жълта боя. Според мнозина скандалното омазване на плевенския център коства главата на бившия кмет, но в крайна сметка се оказа, че велоалеите са планувани доста отдавна и така или иначе трябва да бъдат довършени, за да не търпи градът ни финансови санкции.

"Нови абсурдни велоалеи изгряха в Плевен" спорят за призовата тройка в "Абсурдите на 2015 година" с репортажите "Баба реже въжето на алпинист, санирал съседите", "Пенсиониер се издига като жив бюст-паметник", "Котаракът на Моцарт е жив!", "Кой строи къща с покрива отдолу?" и др.