Апелативният съд не уважи жалбите на общинаря от Червен бряг и сина му, двамата остават в ареста

Апелативният съд прие доводите на прокуратурата и потвърди задържането на двамата

Апелативен съд - В. Търново не уважи исканията в жалбите на двамата задържани и потвърди определението на първата съдебна инстанция, с което по отношение на Анатолий Иванов и Мирослав Иванов са взети мерки за неотклонение задържане под стража. Това съобщиха от прокуратурата.

Окръжна прокуратура - Плевен е повдигнала обвинения срещу двамата мъже от Червен бряг по чл. 142 ал. 3. т. 3 вр. чл. 142 ал. 2. т. 2 от НК (отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост) и по чл. 129 ал. 1 НК (причиняване на средна телесна повреда).

Припомняме, че на 18 декември първоинстнационният съд уважи искането на Окръжна прокуратура -Плевен и взе по отношение на двамата мъже мярка за неотклонение задържане под стража. Определенията бяха обжалвани от задържаните пред Апелативен съд - В. Търново. Пред въззивната инстанция прокурорът от Апелативна прокуратура се противопостави на подадените жалби като неоснователни. Апелативният съд прие доводите на прокуратурата и потвърди задържането на двамата.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.