Три години затвор за циганката, измъчвала баба Петкана в село Тодорово за 1,40 лв.

Възрастната жена се спаси от брутален опит за грабеж през лятото

Районен съд - Плевен е признал подсъдимата Ш.Ю.М. /с начално образование, безработна, осъждана – 2 условни присъди/ за виновна в това, че на 10 август 2015 г. направила опит да отнеме чужди движими вещи – сумата от 1,40 лв. от владението на П. Ц. П., с намерение противозаконно да ги присвои, като употребила за това сила и заплашване.

Става дума за случая от село Тодорово през изминалото лято, когато 76-годишната баба Петкана бе вързана и измъчвана от 39-годишната нападателка. За да се спаси, възрастната жена й казала, че има пари, които са закопани в двора. Когато неканената гостенка напуснала стаята, за да изкопае "имането", старицата успяла да се отвърже и да потърси помощ от кмета, който пък се обадил в полицията.

Ш.Ю.М. е осъдена на лишаване от свобода в размер на 4 години и 6 месеца, като съдът е намалил така определеното наказание с 1/3. Така крадлата ще лежи 3 години, като присъдата трябва да се изтърпи при първоначален строг режим в затворническо общежитие от закрит тип или затвор. Ш.Ю.М. ще заплати и направените деловодни разноски в полза на ОД на МВР – Плевен в размер на 1398 лв.

Присъдата може да се обжалва и протестира в 15- дневен срок пред Окръжен съд - Плевен, считано от 28 декември 2015 г..