Tърсят партньори на Веселин Плачков за новия български филм "Роза Дамасцена"

Обявиха кастинг за подбор на актьори

Партньори на плевенския актьор Веселин Плачков търси екипът на новата лента "Роза Дамасцена". През 2015-та година стартираха първите снимки на филма, който е съвременна поетична драма с елементи на мистика, а действието се развива в Розовата долина. В основата на сюжета е залегнала истинската история на един обикновен човек, който преодолява препятствията и бариерите, собствените си съмнения и сривове, и осъществява мечтата си – да запази и възкреси българската роза и да даде възможност на стотици хора да останат в България.

Режисьор на филма е Тодор Анастасов, сценарист е поетесата Мария Лалева. Във филма участват актьори от различни поколения - Веселин Плачков, Любен Чаталов, Сашка Братанова, Надя Тержуманова, Слава Георгиева, Любомир Фърков, Троян Гогов, Тодор Янкулов, Тезджан Ферад, Симона Халачева и др.

От продукцията обяиха на своята страница във Фейсбук, че обявяват кастинг за роли. Той е за момчета на възраст от 7 до 10 години и от 16 до 21 години, както и за актьори и актриси без ограничение на възрастта. За децата не е задължителен актьорски опит, като пробните снимки ще бъдат в Пловдив, Стара Загора, Бургас и на още няколко места.

Повече информация може да научите на страницата на Team2Film.