Общинските съветници ще решават съдбата на Улицата на цветята

Георг Спартански предлага павилионите да се преместят пред театъра

На предстоящата януарска сесия общинските съветници ще решават съдбата на емблематичната за плевеннчани Улица на цветята. Старейшините заседават на 28 януари.

Кметът Георг Спартански внася предложение относно одобряване на схема за разполагане на преместваеми съоръжения – павилиони за цветя на ул. ”Заменхоф” (срещу сградата на театъра), публична общинска собственост, групирани в две групи, всяка с по 10 броя павилиони, всеки с площ 7,10 кв.м., на основание чл.56 от Закон за устройство на територията /ЗУТ/ и Наредба №15 на Общински съвет-Плевен за реда и условията за поставяне на преместваеми съоръжения на територията на Община Плевен. Точката е под номер 16 в дневния ред на предстоящото заседание.

Вече доста време се търси решение на проблема. Припомняме, че павилионите трябва да бъдат преместени на друго място в града, защото на паркинга зад тях е предвиден строеж на нова сграда. Собственикът на имота планува лице на сградата да бъде точно ул. "Цанко Церковски“, което води до отстраняването на цветарите от мястото.