Явор Маринчев - Хиената отново ще боксира в Лондон

Плевенчанинът се завръща в легендарната зала "Йорк Хол" за сблъсък с британец

Плевенчанинът Явор Маринчев - Хиената се готви за ново предизвикателство. Бившият шампион на България за професионалисти и аматьори ще боксира отново в Англия. 32-годишният боец ще е част от шоуто "Crunch time", което ще се проведе на 5 март. В легендарната зала "Йорк Хол" в Лондон Хиената ще се изправи срещу британеца Адам Харт.

36-годишният англичанин е висок 185 см. и е на профи ринга от 2014 г. Справка с боксовата енциклопедия boxrec.com сочи, че Харт има само два мача, в които е записал два успеха. Опитният Явор Маринчев има 35 мача, а в края на 2015-та надви британеца Карл Уийлър в "A night of war" /"Нощта на войната"/ в поредната гала вечер на веригата "Goodwin Promotions".

Припомняме, че освен като състезател Хиената вече се изявява и като промоутър. Неотдавна той основа "Pleven boxing promotions" и организира демонстративен спаринг турнир. Амбициите му са в скоро време Плевен да посрещне мащабна боксова гала вечер, която със сигурност ще зарадва спортните фенове в града на Панорамата.