В Кнежа се проведе обществено обсъждане за изпълнението на проектите за воден цикъл

Бяха разяснени и причините за нефункционирането на Дневния център за стари хора

Днес се проведе обществено обсъждане за изпълнението на проектите за воден цикъл от първи етап, състоянието на канализацията към този момент и Дневния център за стари хора /Старата гимназия/. Презентацията пробуди голям интерес у гражданите в залата, информират от местната администрация.

Кметът Илийчо Лачовски представи пред обществеността подписаните договори към проект "Доизграждане, реконструкция и рехабилитация на ВиК мрежа-първи етап и изграждане на ПСОВ - гр.Кнежа" и наложените финансови корекции /глоби/ - тези, които Общината е погасила до този момент и тези, които остават за плащане. Валентин Калапиш презентира нагледно с видео-материали състоянието на новоизградената канализация. Проблемите главно се изразяват в разкъсани връзки между тръбите, течове, инфилтрация и частично запушване на тръби по колекторите. При това положение идеята за опазване на околоната среда на практика се оказва невъзможна.

Лачовски обясни последствията за всички и предстоящите срокове за отстраняване на възникналите дефекти, както и последващите санкции и финансови корекции.

По другата тема за Дневния център за стари хора бяха разяснени причините той да не функционира към този момент и какви допълнителни разходи трябва да направи Общината, за да заработи, както е зададен по проект.