Плевен ще е домакин на гала вечер по кикбокс - "Ultimate Team Fight"!

На 22 април в зала "Балканстрой"

В Плевен ще се проведе гала вечер по кикбокс в стил К1 - кръг от новата профи лига "Ultimate team fight"! Събитието ще се състои на 22 април в зала "Балканстрой" oт 20.00 часа. Един срещу друг ще се изправят отборите на ИККЕН и НСА. В състава на ИККЕН е и плевенчанинът Димитър Пенчев. За билети и повече информация се обадете на телефон: 0878522649.

Българската Конфедерация по Кикбокс и Муай Тай обяви създаването на Професионална лига по кикбокс "Ultimate Team Fight" преди месец.

Основната цел на лигата е популяризирането на кикбокса като спорт, развиващ физическите, психическите и морални качества на практикуващите, възможност за натрупването на значителен игрови опит от състезателите, селекция и избор за националните отбори, изработване на национална ранглиста за всяка категория, както и селекция и избор на състезатели с потенциал за професионално развитие и атакуване на Европейски, Световни и други титли на WAKO PRO.

В първото издание на лигата ще участват 5 отбора – ИККЕН, Делта Гард, Боен клуб НСА, Ред тийм и Пловдив Терес. Всеки един ще се представи със 7 титуляра и 7 резерви. Срещите ще бъдат в 7 категории – до 60, 65, 70, 75, 80 , 85 и +85 кг. Всеки мач ще бъде по регламента на К1 в 5 рунда по 2 минути.

Отборът победител в крайното класиране ще получи премия от 15 000 лв, а вторият – 7 000 лв. Отделно ще се получават премии за всеки мач.

Първият двубой е на 8 април в зала „Сиконко” в София между отборите на Делта Гард и Боен клуб НСА. Идеята на организаторите е да има мачове и в други градове на страната - Плевен, Горна Оряховица, Козлодуй, Пловдив и Варна.