18 860 лв. за класираните проекти от първата сесия на Раздел III от Културния календар

Първоначално са подадени 19 проекта, но след отсяване на кандидатите са останали осем

Както вече писахме, осем са одобрените за финансиране от Община Плевен проекта по раздел III от Културния календар в първата за тази година сесия. Първоначално са подадени 19 проекта, но след отсяване на кандидатите са останали осем, обяви началникът на отдел "Култура" Стефка Григорова.

Одобрените кандидати и проекти са: Читалище "Съгласие 1869" - Балетен спектакъл "Приказка за танци"; Арт Фест ЕООД - София Филм Фест в Плевен; РБ „Хр. Смирненски” - През юли в Игротеката; Фондация "ДИРЯ" - "Кайлъче Фест" – Плевен; Осман Мустафов - Поетичен сборник "Разплакани от щастие"; Сдружение "Дружество на писателите" - Издаване на алманах "Мизия”" Албена Декова -Атанасова - Издаване на книга "Градина на любовта"; Лалка Павлова - Литературно-критическа монография "Българският космос в трилогията "Балкани" на Яна Язова".

Проектите ще бъдат финансирани с общо 18 860 лв., като всеки от тях ще получи различна сума. Връчването на договорите на спечелилите проекти ще се състои на 22 април, петък, от 11.00 часа в Заседателната зала на Община Плевен, информират от пресцентъра на местната управа.