Автокрадец рецидивист е задържан в Плевен

32-годишен плевенчанин е в ареста за 72 часа

Автокрадец рецидивист е задържан в Плевен, съобщиха от полицията. Разследването на криминалисти от Второ РУМВР – Плевен е започнало непосредствено след постъпил сигнал на 6 юни 2016 година в 18:05 часа, за това, че в град Плевен в жк "Сторгозия" мъж разбива лек автомобил "Опел Астра". На място е изпратен автопатрул на 02 РУМВР - Плевен, който е извършил оглед. Изяснено е, че за времето от 17,50 до 18,05 часа на 6 юни е разбито предно дясно стъкло на автомобил "Опел Астра" и е откраднато авто СД "Pioneer". В момента на кражбата извършителят е забелязан от намиращ се наблизо плевенчанин, който го подгонил. Крадецът е изхвърлил противозаконно отнетата вещ и е избягал. За престъпление по чл.195, ал.1, т.3 от НК е сформирана група и работата е продължил разследващ полицай.

От проведени оперативни действия извършителят е установен – 32-годишен от Плевен. При обиск в дома му са установени вещи, обект на други кражби. Те са иззети и се намират на съхранение в полицията като веществени доказателства.

Полицията е работила по идентични случаи на автокражби в квартал „Сторгозия“. И при другите престъпления подчеркът е сходен – разбити са предни стъкла и са задигнати СД-та. За първата кражба е заявил ползвателят – 35-годишен плевенчанин. Той е обяснил пред криминалистите, че около 15 часа на 4 юни е разбит паркиран в квартал „Сторгозия“ лек автомобил „Опел Зафира“ и от него е откраднат авто-СД плеър.

В полицията е постъпил и друг сигнал за разбит автомобил - от друг "Опел Зафира" за времето от 18 часа на 4 юни до 13:45 часа на 5 юни е откраднат също авто - СД плеър. Установена е съпричастността на задържания към престъпленията.

Извършителят е приведен в ОЗ СА гр. Плевен с мярка за неотклонение задържане под стража за срок от 72 часа. По случая продължава работа и се провеждат допълнителни оперативни мероприятия и процесуално-следствени действия за документиране на деянията. Полицейските действия са под ръководството на прокурор от Районна прокуратура – Плевен.