Новият ЦСКА потвърди за контролата със Спартак, очакват 4000 зрители

Контролната среща е насрочена за 24 юни в Тетевен

Въпреки продължаващите неразбории около обновените формати на футболното ни първенство, от новосформирания тим на ЦСКА потвърдиха, че е договорена контрола с отбора на Спартак (Плевен). От 14 до 28 юни "армейците" ще бъдат на лагер в Тетевен, а срещата с плевенчани е насрочена за 24 юни, съобщиха от клуба.

Очаква се на съоръжението да присъстват 4000 зрители, което е над максималния капацитет на стадиона. ЦСКА ще направи "премиера" и на новите си екипи срещу Спартак. Любопитна подробност е, че подготовката на "армейците" преди година започна по абсолютно същия начин – тогава те отново играха първата си проверка срещу спартаклии в Тетевен, а на стадиона имаше около 3500 зрители. Припомняме, че плевенчани победиха с 1:0 след попадение на Стефан Христов.

Независимо от неясната ситуация във втория ешелон, Спартак трябва да започне подготовка на 17 юни в Плевен. Първият 10-дневен подготвителен лагер пък е предвиден да стартира на 27 юни. Отборът ще бъде настанен в хотел "Олимп" в Тетевен. Уточнява се втори лагер, както и съперниците за приятелските срещи. Към момента няма решение за селекцията, нито пък информация дали някой от сегашните футболисти ще си тръгне.