Над 30 кила тютюн иззеха полицаите при проверки в Плевен и Буковлък

В къща в селото е открита и машина за раздробяване

На 10 юни за времето от 8 часа до 17 часа в Плевен е проведена полицейска операция за недопускане разпространение на акцизни стоки без бандерол. В хода на спецакцията около 12:30 часа до кръстовището на улица "Асен Халачев" с улица "Княз Ал. Батенберг" е установен 19-годишен от село Буковлък в момент на предаване на два черни полиетиленови плика с 0.780 кг тютюн на 73-годишен от село Стежерово. Незаконната стока е предадена с протокол за доброволно предаване от 19-годишния.

В тревните площи и около кошчетата за боклук в района на пазар е открит тютюн с общо тегло 22,580 кг. За случаите са съставени констативени протоколи, по които се извършва полицейска проверка. Проверени са автомобили и лица. За установени нарушения на Закона за българските лични документи са съставени три акта.

В 15 часа в село Буковлък, служители при Първо РУ - Плевен пък са извършили проверка в дома на 32-годишна. Установили са три чувала с тютюн с общо тегло около 10 килограма и машина за раздробяване. Те са предадени доброволно и се намират на съхранение в полицията. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура - Плевен за престъпление по чл.234 ал.1 от НК. Образувано е досъдебно производство и продължава работа разследващ полицай.