Кабелни оператори разчистват незаконното си сметище

Открити са камари парчета от бетон, тръби, кабели, пръст, натрупани от строителните работи по полагане на подземни кабели

След подаден сигнал за нерегламентирано сметище в района на Единния център за начална подготовка /бившето ШЗО/ кметът Георг Спартански лично посети мястото. Там са открити камари парчета от бетон, тръби, кабели, пръст, натрупани от строителните работи по полагане на подземни кабели от кабелните оператори, информират от пресцентъра на местната управа.

"Още в началото на мандата си предвид ежедневните жалби и сигнали от граждани организирах среща с представители на тези фирми, на която акцентирах, че те трябва стриктно да спазват нормативните изисквания при извършването на тези дейности. Както е видно, резултати няма, нещо повече - продължава и практиката на нелоялна конкуренция между самите тях. След установяването на незаконното сметище отново поканих кабелните оператори на среща в четвъртък, 07 юли", разказа Георг Спартански. "Заявих, че няма да търпя повече безобразия и дадох срок отпадъчните материали да бъдат разчистени в срок до 14 юли. Ако това не бъде изпълнено, ще издам заповед за спиране на строителните дейности по полагане на кабели. Според информация от днес, 11 юли, вече е започнала работа по извозване на струпаните боклуци, но искам да видя крайния резултат в дадения от мен срок. Не мога да позволя ежегодно Община Плевен да харчи над 350 хил. лева пари на данъкоплатците за премахване на нерегламентирани сметища и ремонт на детски площадки и кътове за отдих, редът е за всички и трябва да се спазва", категоричен беше кметът.