Спартак (Плевен) и Втора лига на живо в национален ефир с HD качество

Всички отбори от втория ешелон са показали едно добро финансово състояние, коментира изпълнителният директор на БФС Борислав Попов

Всяка седмица в каналите на "Diema Extra" ще бъде излъчван по един мач от Втора лига. Това стана ясно в предаването "Домът на футбола" по "Diema Sport".

Както вече се разбра, плевенският Спартак ще участва във втория ешелон през новия сезон. Предстои жребий, след което от медията ще обявят и програмата за мачовете, които ще излъчват, макар че в крачка са възможни и промени на предварително заявените двубои. Шампионатът започва на 7 август.

"Всички отбори от Втора лига са показали едно добро финансово състояние - с документи с баланси приходи-разходи, с потенциални приходи за следващата година (рекламни и спонсорски договори и заявления от самите ръководства каква сума биха осигурили за участие). Така че това може да го считаме, че е установено. Разбира се, може да се стигне до някой неприятен катаклизъм през годината, но да се надяваме, че няма да се стигне до там и всички клубове както са започнали, така и ще завършат участието си", коментира изпълнителният директор на Българския футболен съюз Борислав Попов.

Отборите във Втора професионална лига за сезон 2016-2017 г.: Поморие /Поморие/, Оборище /Панагюрище/, Ботев /Гълъбово/, Банско /Банско/, Созопол /Созопол/, Етър /Велико Търново/, Несебър /Несебър/, Ботев /Враца/, Витоша /Бистрица/, Септември /София/, Спартак /Плевен/, Локомотив /София/, Царско село /София/, Левски /Карлово/, вторите състави на Лудогорец /Разград/ и ПФК ЦСКА–София 2 /София/.