На пътя в Плевен: Лесли каручка, мале ле-е-е

Водачите на превозните средства с една конска сила продължават да създават дискомфорт на шофьорите

Пореден читателски сигнал за каруци, които затрудняват движението в Плевен. "Това вече е безобразно! Не може да се шофира така и постоянно да сме на тръни!", възмущава се Лео Трифонов, който ни изпраща снимките от индустриалната зона, където цели три впряга създавали дискомфорт на шофьорите.

Припомняме, че в началото на месеца кметът Георг Спартански информира за подготвяни промени в Наредба № 3 на Общински съвет - Плевен, за обществения ред при използване на пътни превозни средства на територията на Община Плевен. Част от промените касаят засилването на мерките при преодоляване на наболелия проблем с ежедневното нарушаване на забраната за влизане на територията на града на каруци от съседните села. Въвежда се изричното задължение всички каруци да бъдат боядисани в жълто, да бъдат регистрирани в кметствата по места, като номерата им и името на селището да бъдат изписани с едър черен шрифт от двете страни. По този начин при установяване на нарушението те ще бъдат лесно идентифицирани. Забранява се каруците да бъдат управлявани от непълнолетни лица и лица в нетрезво състояние.

Допълненията в Наредба 3 предвиждат и конфискация на управляваното от животинска тяга превозно средство при установено нарушение. Такава практика съществува в много други общини.

За разрешаване на проблема с влизащите в рамките на града каруци ще се работи съвместно със служители на ОД на МВР, за което вече се постига договореност.