С водосвет откриха учебната година в ПГРТО - Плевен

Mомичетата и момчетата от професионална танцова формация "Жеда" се включиха в празника

Днес в ПГ по ресторантьорство, търговия и обслужване – Плевен за 53-ри път бе даден старт на новата учебна година. Дворът на училището бе изпълнен от ученици, учители и родители, дошли да споделят още едно ново начало.

Празникът започна по традиция с тържественото посрещане на училищното знаме, химна на страната и химна на училището и с водосвет, отслужен от отец Иван от църквата “Света Троица”. Той благослови присъстващите за здраве и много успехи, информират от гимназията.

Директорът на гимназията госпожа Невена Арабаджиева поздрави всички ученици, учители и служители и им пожела успешна учебна година. Поздравителни адреси по повод първия учебен ден изпратиха Председателят на Народното събрание Цецка Цачева, Милена Дамянова – Председател на Комисията по образованието и науката в 43-то Народно събрание, Областният управител Ралица Добрева, Васил Антонов-народен представител от Коалиция „БСП Лява България”в 43-то Народно събрание, Управителният съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата, на която равноправен член е и училището, Издателство КЛЕТ България ООД, Издателство „Мартилен“, Стопанска академия „Димитър Ценов” – Свищов и Военно окръжие Втора степен – Плевен.

Приветствие от името на дванадесетокласниците отправи към новоприетите осмокласници и деветокласници Бояна Ивайлова от 12 б клас, специалност „Кетъринг“. Те бяха посрещнати с питка и мед и с пожеланието на Директора на гимназията да им върви по вода.

Празникът завърши със завладяващия ритъм на българските народни танци, изпълнени от момичетата и момчетата от професионална танцова формация „Жеда“.