Кабелните оператори да работят експедитивно и на къси участъци, настоява кметът

Засилен контрол при полагането на кабелите от различните оператори ще се осъществява от строителното направление на Община Плевен

Във връзка със сигнали на граждани кметът Георг Спартански и неговият заместник арх. Невяна Иванчева лично провериха дейностите по полагане на подземни оптични кабели на улиците „Хаджи Димитър”, „Гевгели” и „Самуил”. На място бяха проведени разговори с техническите екипи, наети от оператора Оптиспринт, относно обезопасяване на районите с ленти, регламентираното изхвърляне на отпадъците, спазването на сроковете и технологията за възстановяване на тротоарните настилки, информират от пресцентъра на местната управа.

По настояване на Георг Спартански от строителната фирма се ангажираха да работят по-експедитивно на къси участъци, за да не се блокират дълги райони, с което се създават неудобства за пешеходците и уличното движение. От своя страна изпълнителите разказаха за възникващи проблеми в работата им - кражби на обезопасителни ленти и кабели, изхвърляне на битови отпадъци в изкопите и др.

Засилен контрол при полагането на кабелите от различните оператори ще се осъществява от строителното направление на Община Плевен, компромиси за сметка на гражданите и вида на града ни няма да допусна, категоричен беше Георг Спартански.