Ловът на неправоспособни шофьори в Плевен и региона продължава

Още трима без книжки спипаха полицаите

На 13 октомври около 12:30 часа в град Тръстеник на улица "Фердинанд Алекасндров", автопатрул спира лек автомобил "Мицубиши Паджеро", управляван от 55-годишен местен жител. При извършената проверка е установено, че водачът е без свидетелство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му за същото деяние по административен ред с наказателно постановление, влязло в законна сила на 7 октомври 2016 година. Уведомен е прокурор в РП-Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Продължава работа разследващ полицай.

В същото нарушение е засечен и 22-годишен от село Рупци. Проверкат е извършена на 14 октомври 2016 година около 11.30 часа на път в участъка между град Червен бряг и село Рупци. Мъжът е управлявал „ВАЗ“ без свидетелство, за което е съставен акг. При извършената проверка в база данни на МВР е установено, че водачът управлява в срока на наказването му по административен ред с влязло в сила наказателно постановление за същото нарушение. Уведомена е прокуратурата в Червен бряг. Младежът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано незабавно производство по чл.343 „в“, ал.2 от НК. Работата продължава.

Във 02 РУ Плевен е започнато бързо производство срещу 38-годишен от Плевен, непритежаващ СУМПС, за това, че на 14 октомври 2016 година около 14,40 часа в град Плевен, на улица "Люляк" е управлявал "Фолксваген Поло" в едногодишен срок от наказването му по административен ред за шофиране без книжка. Уведомен е дежурен прокурор при Районна прокуратура гр.Плевен, за престъпление по чл.343 „в“, ал.2 НК. Продължава работа разследващ полицай.