От "Геозащита Плевен" извършват проверка на активизирало се свлачище край Дунав

Служителите са помолени спешно да направят оглед на терена, за да се предотвратят по-сериозни щети и инциденти

Свлачището в района на с. Орсоя, община Лом, се е активизирало, появили са се нови пукнатини, а по шосето Видин-Лом край Дунав има видимо отместване, информираха от пресцентъра на местната управа.

Свлачището е локализирано в участъка между селата Орсоя и Сливата, няма непосредствена опасност за хората. Активирането му е констатирано от кмета на с. Сливата Димитър Милков, който е уведомил кмета на Община Лом Пенка Пенкова. Тя незабавно е изпратила сигнал до министъра на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова, до „Геозащита Плевен“, Агенция „Пътна инфраструктура“, Областния управител на Монтана, с молба „служители от „Геозащита Плевен“ спешно да направят оглед на терена, с цел вземане на адекватни мерки за обезопасяването на района и предотвратяването на по-сериозни щети и инциденти“.

Шосето е част от републиканския път Видин-Лом-Козлодуй, който бе ремонтиран преди три години, но без участъците между Сливата, Орсоя и Добродол, точно заради пропаданията на пътя заради свлачището.