Главният мениджър на националния отбор: Невяна Владинова показа класа

Това, което е заложено в композициите, е абсолютно достатъчно за призови класирания, категорична е Бранимира Маркова

Главният мениджър на националния отбор по художествена гимнастика индивидуално Барнимира Маркова заяви, че е доволна от представянето на плевенчанката Невяна Владиноа по време на Гран При на Москва. Тя добави, че има върху какво да се работи.

"След края на състезанието в Москва, което е първото голямо международно състезание по новия правилник, мога да кажа, че сме на прав път в подготовката си. Наблюденията ми са, че масово гимнастичките залагат на сложни елементи с които успяват да съберат максимална оценка. Приложеният на практика нов правилник показа, че за достигане на висока оценка се изисква изключителна техника както с тяло така и с уред", коментира Маркова.

"Невяна показа класа, но предвид ранния етап допусна грешки, които ще бъдат отстранени за следващите състезания. Специалистите отбелязаха голямо израстване по отношение на работата й с тяло и артистичността й. Има голям напредък и с балетната подготовка. Новите й композиции бяха приети много добре. Остави силно впечатление с оригиналните и трудни елементи. Това, което е заложено в композициите, е абсолютно достатъчно за призови класирания, възможни са леки корекции в някои елементи и стабилизиране на изпълнението", казва още Бранимира Маркова.