Плевен ще бъде домакин на турнир от "Данониада - 2017" през април

Започна записването на отборите, желаещи да участват в 20-ото издание на надпреварата

Започна записването на отборите, желаещи да участват в двайстото издание на „Данониада” – единственият по рода си футболен турнир за деца до 12-годишна възраст, традиционно организиран от “Данон - Сердика” АД и Министерството на образованието и науката, съвместно с Фондация “Димитър Бербатов”.

Отборите от цялата страна могат да се запишат онлайн на www.danoniada.bg. Право на участие имат всички отбори, съставени от деца на възраст до 12 години. Срокът за приемане на заявки за всяка от четирите зони е един ден преди мачовете в съответната зона. През 2017 г. домакини на турнира ще бъдат градовете Пловдив, Плевен, София и Варна. Първите мачове ще се играят на 22 април в Пловдив. Графикът на мачовете и подробности за записванията са публикувани на интернет сайта на турнира.

Победителят в юбилейното издание на “Данониада” ще представлява България на Международна купа “Данон”, която тази година ще се проведе в края на септември в САЩ.

“Данониада” е проект, който в най-пълна степен отговаря на социалната мисия на “Данон” – не само да произвежда здравословни продукти, но и да утвърждава навици за здравословен начин на живот. Ако се върнем в далечната 1998-а година, когато се проведе първото издание на “Данониада”, надали някой е очаквал, че ще успеем да превърнем турнира в традиция, която да радва няколко поколения млади футболисти, да им дава стимул да тренират, да се изправят пред свои връстници от цял свят и да повярват в мечтите си. Щастливи сме, че успяваме да запазим духа на “Данониада” през всичките тези години.”, каза Даниела Узунова – Мениджър за България на “Данон-Сердика” АД.

От самото си съществуване – вече девета година, партньор на „Данониада” е Фондация „Димитър Бербатов”, а Димитър Бербатов – национален посланик на турнира: „Поздравявам „Данониада“ с достигането на тази сериозна „възраст“ – това е голям успех и аз се радвам, че моята фондация е част от него. Двата отбора, които ще играят на финала, ще бъдат на стадиона на 14 юни, на големия благотворителен мач All Stars, който организираме. Това е възможност малките футболисти да видят на живо едни от най-големите в тази игра. Надявам се това да предизвика повече отбори да се запишат и националният първенец на турнира да бъде излъчен в силна конкуренция” - сподели футболната ни суперзвезда.

Националният турнир „Данониада” е разделен на две фази: зонална, с участието на всички записани отбори и финал в София между първите два отбора от всяка от четирите зони. Мачовете от първата фаза започват на 22 април в Пловдив, следват мачове в зона Плевен на 29 април, зона София на 13 май и зона Варна на 20 май. Финалните двубои, на които ще се разбере и победителят в тазгодишното издание на турнира, ще се проведат на 1 юни в София.

Първите два отбора в класирането на “Данониада” 2017 ще получат като допълнителна награда билети за мача All Stars на 14 юни, който се организира от Фондация „Димитър Бербатов” и фондация „Луиш Фиго“.