Нова здравна инвестиция в Плевен

Новопостроената сграда на ДКЦ „Авис - Медика“ е с площ 2200 кв. м., на четири етажа

На 7 април, Световния ден на здравето, в Плевен официално отвори врати и новопостроената сграда на ДКЦ „Авис - Медика“. Церемонията за откриването уважиха редица колеги и приятели на семейство Симона и д-р Владимир Андрееви - управители на лечебното заведение. С подарък - ръчно изработена релефна икона на Св. Георги Победоносец, домакините поздрави лично и председателят на Общински съвет - Плевен Мартин Митев.

Гости на събитието бяха още областният управител Марио Тодоров, кметът Георг Спартански, шефът на Българския лекарски съюз д-р Венци Грозев, ректорът на Медицинския университет проф. д-р Славчо Томов и др.

Празничната церемония започна с водосвет за здраве и благоденствие, отслужен от плевенски свещеници, след което към гостите се обърна д-р Андреев. „В началото, което беше преди цели 17 години, не ни беше лесно. Но за много кратко време високият професионализъм и качеството на работа, което даваме, направи така, че нашият растеж бе много бърз. Към момента всеки месец само през ДКЦ-то на „Авис - Медика“ преминават над 10 000 пациента. Беше ни много тясно и разширението се оказа наложително“, каза в словото си д-р Андреев. Той посочи, че строителството на новата сграда е продължило 2 години и 2 месеца, като идеята е била да се създаде уют за пациентите и човек да няма усещането, че попада в болнично заведение. Д-р Владимир Андреев благодари на всички, помогнали мечтата му „Авис - Медика“ днес да изглежда така и посочи, че датата за откриване на новата сграда не е избрана случайно - точно преди 17 година на 7 април започва работа  първото  частно здравно заведение в Плевен - ДКЦ  „Авис - Медика”.

"Радвам се, че днес мога да ви поздравя с откриването на новопостроената сграда на ДКЦ „Авис - Медика“. Да ви поздравя за ентусиазма, който успявате да съхраните вече 17 години и въпреки трудностите, които имаме в системата на здравеопазването, да се доказвате ежедневно“, обърна се към семейство Андрееви председателят на Общинския съвет Мартин Митев. Той се върна и в годините назад, като припомни моменти от началото на „Авис - Медика“. „Днес аз съм убеден, че ще мине време и вие отново ще се впуснете в нова авантюра в посока инвестиция в здравеопазването, за което искам да ви благодаря от името на цялата плевенска общественост. Защото освен, че инвестирате в нашия град и община, продуктът и услугата, които давате, са всъщност в полза на всички нас - гражданите на тази община“, каза Мартин Митев. Председателят на местния парламент отбеляза още, че всяка инвестиция в  здравеопазването е важна, но важни са и хората - лекарите и целият медицински персонал, които дават дух на всичко това. „На целия екип на "Авис - Медика“ пожелавам да е все така отдаден в работата си, да помагате, да обичате и да сте съпричастни! Нека натрупаният опит да ви помага за осъществите нови цели и мечти, а постигнатото да Ви носи удовлетворение и радост“, пожела Мартин Митев.

Новопостроената сграда на ДКЦ „Авис - Медика“ е с площ 2200 кв. м., на четири етажа, разполага и със сутерен и на практика допълва досегашната сграда на ДКЦ-то от 700 кв.м. Двете сгради са свързани помежду си. Новото крило разполага с 50 кабинета, модерна физиотерапия и лаборатория. Пред всеки кабинет има монитор, на който ще се изписва актуална информация за преглеждащия лекар, работното му време и графика на пациентите. Друго нововъведение е он-лайн записване на часовете за преглед. Пациентите ще бъдат уведомявани и с SMS за потвърждение.