От днес стартира окосяването и поддръжката на тревните площи в парк "Кайлъка“

Подобряването на метеорологичните условия позволи от днес да стартират дейностите

Подобряването на метеорологичните условия позволи от днес да стартира косенето на тревните площи на територията на Защитена местност "Кайлъка". Поддръжката на тревата обхваща цялата площ от входа на парка, през Бригадирската поляна до хотел "Кайлъка". Окосяването ще се извършва регулярно на 3 пъти през целия летен период с техника на Областна администрация – Плевен, закупена с финансиране по проект от Министерството на околната среда и водите. От "ВиК" ЕООД – гр. Плевен  за временно ползване са предоставени и две косачки за целите на акцията.

От 02 май 2017 г. в дейностите по косене и поддръжка на тревните площи в природен парк "Кайлъка" ще се включат 6 работници, наети по програма за временна заетост за период от 6 месеца. Те ще отговарят за косене на тревните площи, подрязване на храсти и клони, почистване и сметосъбиране и поддръжка на парковото обзавеждане.

Също за шестмесечен период – от 02.05.2017 г. до 01.11.2017 г. - ще бъдат наети 4 работници в Археологическия резерват „Улпия Ескус“, който е държавна собственост с находище в с. Гиген, община Гулянци, област Плевен. Те ще поддържат туристическите пътеки, тревните площи, храстовидната и дървесната растителност. В техните отговорности ще влиза обхождането на района на Археологическия резерват, както и наблюдаването и сигнализирането за нерегламентирани дейности, извършвани на територията на резервата.