НУ "Христо Ботев" - Плевен с положителна равносметка след изминалата учебна година - pleven.utre.bg

НУ "Христо Ботев" - Плевен с положителна равносметка след изминалата учебна година

19 май 2017, 12:07 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    НУ "Христо Ботев"

Директорът Цветелин Горанов поздравява учениците за високите постиженията и им пожелава много бъдещи успехи

Проведеното тази година външно оценяване на МОН за IV клас, доказва трайна тенденция в ежегодно високите постижения на учениците от НУ „Христо Ботев”, гр. Плевен. Системната учебна подготовка, развитието на различните видове интелигентност, иновативните подходи, прилагани в учебния процес, високото професионално ниво на екипа допринасят за отличните резултати, които показват учениците за поредна година на НВО. През учебната 2016/2017 година общият бал от четирите предмети, включени в НВО е 19.23. Този резултат е с 0.28 по-висок от миналогодишния и се различава само с 0.05 от резултата през 2015 г., когато училището беше на 14-то място в България от общо 1868 училища.

Основната цел на целия педагогически колектив на НУ „Христо Ботев“, Плевен е развитие на индивидуалните интереси, предпочитания и заложби на учениците в областта на науката, културата и спорта.

Много са учениците, които показаха своите математически знания в организираните през годината математически състезания и завоюваха много призови места.

В международното математическо състезание „Математика без граници“, в което участват математици  около 16 000 ученици от 27 страни на 5 континента спечелиха:

Есенен – 27 медала: 5 златни, 12 сребърни и 10 бронзови

Зимен – 27 медала: 8 златни, 13 сребърни и 6 бронзови

Пролетен- 28 медала: 8 златни, 10 сребърни и 10 бронзови

На  Коледното  математическо  състезание, Виктор Бориславов Иванов , ученик от  1 клас на нашето училище е класиран на първо място и е единствения участник с максимален брой точки – 100. Завоювани са още 1 първо, 9 втори и 6 трети места.

На 8 април 2017 г. в гр. Ямбол  се проведе Националният кръг на състезанието „Знам и мога”, в който участва класиралата се в областния кръг Виктория Красенова Кръстева – ученичка от IV в клас.

На Националното финално състезание на СБНУ, 54-ма са наградените възпитаници от общо 174 участници от гр. Плевен. От тях с максимален брой точки са 35.

Гордост за училището е спечелването на първа награда от второкласничката Виолета Николова на Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението“, в който  участваха 392 творби на ученици от 21 населени места на България.

Много златни, сребърни и бронзови медали спечелиха талантливите ни ученици  в различни спортни състезания: в Национални и Международни турнири по блиц и ускорен шахмат, турнир по футбол за купа „Освобождение“, градски плувен турнир „Аква център“, Международен турнир по художествена гимнастика „Коледни звездички“ за деца от 5 до 12 години, гр. Мездра, състезания по лека атлетика, спортни танци, Шотокан Карате До и др.

Кристиян Георгиев завърши 1-ви до 10 год.  на блиц, а  Катрин Нинова финишира 2-ра на международен турнир по шах в Гърция. Кристиян Милев победи при шахматистите до 12 години на турнира II Купа по шахмат Mall Велико Търново.

Малките таланти от ВГ „Ботевци пеят“ при НУ „Христо Ботев” – Плевен, завоюваха златни медали и приз „Плевенско славейче” в Конкурса за деца изпълнители на народни песни, посветен на 75 годишнина от рождението на оперната прима Гена Димитрова. В XII Регионален детско-юношески конкурс „Фолклорни приумици“ в гр. Червен бряг отново взеха златни медали в категория „Народно пеене“ за деца от 5 до 10 години и бяха отличени с първи места на Фолклорен фестивал „Гергьовски люлки” в гр. Левски, в който се включиха  над 500 участници.

Директорът Цветелин Горанов поздравява учениците за високите постиженията и им пожелава много бъдещи успехи. Благодари и на класните им ръководители за усилията, които полагат, за да възпитават у тях борбен дух и стремеж към постигане на нови върхове.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета