Финализират проект "Интернет - пространство /не/свободно от закона" - pleven.utre.bg

Финализират проект "Интернет - пространство /не/свободно от закона"

21 юни 2017, 16:44 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

  • Снимка:
    Община Плевен

Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански

Заключителен симпозиум "Защита на данните - да погледнем!” по проекта "Интернет - пространство /не/свободно от закона, обучение и учене чрез мобилно приложение за защита на данните с цел подобряване на медийната компетентност в сферата на обучението на възрастни, младежи и ученици", DATAPP, се проведе днес в Плевен. Проектът се реализира от девет партньори от седем страни с координатор немската организация "Правото в Европа". Сред партньорите е екипът на Сдружение "Учебна работилница Европа" - Плевен, с ръководител Пенка Спасова. Проектът се финансира по Програма Еразъм+, Стратегически партньорства.

В симпозиума участваха представители на координиращата немска организация, Държавната агенция за закрила на детето, Комисията за защита на личните данни, Националния център за безопасен Интернет Safenet.bg и др. Гост на събитието беше кметът на Община Плевен Георг Спартански, информират от пресцентъра на местната управа.

"Тук съм не просто от любезност, а да изразя институционалната подкрепа на Община Плевен на този проект, посветен на толкова важен въпрос на нашето съвремие, каза в приветствието си Георг Спартански. За разлика от нас младите поколения израстват с Интернет. Безспорно той е врата към света, към нови знания, към контакти. Той е и оръжие - в добрия или в лошия смисъл на думата, зависи в какви ръце попада. Добрата информираност и на младите, и на техните родители за всички възможни рискове е повече от необходима и аз поздравявам партньорите по проекта за усилията им в тази посока и постигнатите резултати", допълни кметът.

В рамките на симпозиума беше представена работата по проекта, оценката и изводите от допитване сред ученици, студенти и родители в седемте страни, както и разработеното мобилно приложение "datAPP.eu" /уеб базирано мобилно приложение по темата за защита на личните данни/. То съдържа важна информация за авторското право, техническата сигурност и сигурността на съдържанието, за рекламата, кибертормоза и др. подобни, представени като интерактивни игри и обучителни модули. Мобилното приложение може да бъде разгледано на адрес: http:/datapp.eu.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета