Второ издание на "Фестивал на река Дунав" ще се проведе в Белене

Програмата предвижда много забавления

В дните 29 юни – 1 юли в Белене ще се проведе Фестивал на река Дунав, информират от пресцентъра на местната управа. "Възползваме се от Международния ден на река Дунав – 29 юни, за да организираме този празник. Той е своеобразна благодарност към реката, която минава край града ни. Провеждаме го за втора поредна година и е повод заедно да посрещнем Юлското утро”, сподели кметът на община Белене Милен Дулев.

Програмата предвижда кулинарно състезание под мотото "Беленска трапеза" със специалното участие на известния готвач Ути Бъчваров на 1 юли от 17.00 часа. Час по-късно ще е концертът "Дунав пее и играе", в който ще се включат самодейни състави от региона. Любителите на риболова ще могат да изпробват късмета си в състезание по риболов, както и да обменят добри риболовни практики и да се включат в обучение за рибари на 1 юли от 8.00 часа.

За децата ще има организирана "Детска щуротека” с DJ на 29 юни от 10.00 часа. Планиран е и велопоход до Защитена местност "Кайкуша" на 30 юни от 9.00 часа. Посрещането на Юлското утро на брега на река Дунав край Белене ще е на 30 юни от 21 часа с рок групите "Изида" – град Левски, "Хоризонт" – София, Светльо Витков и "Хиподил".

Всички събития ще се провеждат в парка пред Посетителския център на Природен парк „Персина” в крайдунавския град Белене.

Част от събитията във фестивалната програма ще се реализират благодарение на финансовата подкрепа по проект LENA на Програма за Транснационално сътрудничество „Дунав” (Interreg Danube Transnational Programme).