Глас, сърце, душа! Спартак запали искрата на баскетбола у още 100 деца - pleven.utre.bg

Глас, сърце, душа! Спартак запали искрата на баскетбола у още 100 деца

18 ноември 2017, 22:58 | Георги Стоянов
  • Снимка:
    Живко Раев

СУ "Иван Вазов" и ОУ "Св. Климент Охридски" са поредните училища, които подкрепиха инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен"

Баскетболният Спартак загуби от Черно море Тича, но и спечели. Спечели любовта на около 100 ученици от СУ "Иван Вазов" и ОУ "Св. Климент Охридски".

Двете училища бяха поредните, които подкрепиха инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен, поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата.

Учениците се раздадоха от сърце и душа, като близо два часа бяха на крака и скандираха в подкрепа на любимците си. Заедно с тях, специален гост бе и популярният изпълнител Дули, нашумял с песента си "А ти ходил ли си в Плевен ми кажи", която прозвуча по време на една от паузите.

Въпреки загубата, Александър Дяковски и възпитаниците му играха много достойно и дадоха всичко от себе си за многобройната публика. Това заслужено им донесе сърдечните аплодисменти след края на срещата.

Наставникът на плевенчани и играчите му отделиха няколко минути на учениците, за да се снимат с тях и да раздадат автографи, с което доказаха, че са истински победители. Защото баскетболът не е само професия. Баскетболът не е само победи и загуби. Баскетболът е чест, здраве, дисциплина и уважение - към себе си и околните. Баскетболът е и лично удоволствие, което те изгражда като човек.

Спартак запали искрата на любовта към баскетбола в сърцата на още стотина деца - каква по-голяма победа от това?

*****

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен!", поставила си за цел да популяризира баскетбола в града на Панорамата, е съвместна между Светлин Митев /IT DESIGN adv/, д-р Денислава Ангелова /основател и председател на асоциация "Докосни дъгата"/ и Георги Стоянов /гл. редактор на Plevenutre.bg/. С подкрепата на Александър Дяковски и БК Спартак.

Снимки: Живко Раев и Plevenutre.bg

Инициативата "Обичай Спартак, обичай Плевен" е открита за всички училища на територията на област Плевен. Интерес към нея може да бъде заявен на официалната страница на Спартак във Фейсбук. За всички ученици се осигурява безплатен транспорт до и от залата, охрана, настаняване и придружител от клуба. За допълнителна информация: 0887 21 70 72 и 0885 91 30 91.

МултимедияКоментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета