Полицаи разкриха поредица от взломни кражби в Плевен - pleven.utre.bg

Полицаи разкриха поредица от взломни кражби в Плевен

20 ноември 2017, 09:21 | plevenutre.bg
  • Снимка:
    plevenutre.bg

Задържан е 17-годишният извършител, а част от вещите, обект на престъпления, са намерени

В хода на образувани досъдебни производства служители от Второ РУ – Плевен разкриха поредица от взломни кражби в Плевен. Задържан е 17-годишният извършител, а част от вещите, обект на престъпления, са намерени.

За периода от 11 часа до 19 часа на 27 септември след взломяване на крило на прозорец от ПВЦ дограма е проникнато в частен дом на бул. „Генерал Скобелев“ в Плевен, от където е извършена кражба на Lcd телевизор "Panasonic" и дистанционното му устройство. За периода от 21.00 часа на 12 октомври 2017 година до 08.00 часа на 13 октомври 2017 година е взломен стъклопатек на витрина на кафе аперитив на булевард „Ген Скобелев“ в Плевен, откъдето са откраднати 437,79 лв. На 19 октомври около 03.40 часа е разбит стъклопакет на алуминиева дограма на павильон за закуски в град Плевен на кръстовище на улица "Ал.Стамболийски" и улица "Цар Самуил". По информация на управителя е открадат монетник, който е бил поставен върху тезгяха с обща сума от 65 лв. На 10 ноември 2017 година в 23:20 часа в ОД МВР- Плевен е получен сигнал от диспечер СОТ за взломен хранителен магазин в град Плевен на улица "Васил Левски". При огледа е установено, че около 23:15 часа с бетонов къс с размери 5 х 15 х 20 см. е взломен стъклопакет на входната врата, след което е проникнато в обекта и е извършена кражба на хранителни продукти, както и метална каса с чекмедже от касов апарат - празна. На 11 ноември около 00:40 часа след разрушаване на прегради е проникнато в кафе-аперитив в град Плевен на булевард "Ген. Скобелев" и са откраднати хранителни продукти.

От проведените издирвателни мероприятия от служители на Второ РУ - гр. Плевен, се установи, че извършител на гореописаните деяния е 17-годишен от Плевен. Непълнолетният подробно обяснява механизма на извършените престъпления. Част от вещите, обект на кражбите, са намерени и се намират на съхранение в полицията. Задържан е за срок до 24 часа.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета