Евгени Димитров - Маестрото: Роден съм в София, но се броя за плевенчанин

Над 6000 училища и читалища получиха патриотичния албум на Слави и Ку-ку бенд

Над 6100 училища в България и чужбина и редица читалища са получили специалния албум с патриотични песни на "Шоуто на Слави" и Ку-ку бенд. Това сподели Евгени Димитров - Маестрото в предаването "120 минути" по bTV. Близо 6 месеца музикантите са работили за осъществяването на проекта.

"Идеята да създадем тази компилация от тези наистина велики песни е не да се пуска в интернет и да се продават, а да достигне до хората, които имат най-голяма нужда - учениците и училищата", сподели Маестрото. "Коства ни много работа, ужасяващо много работа. Искахме да направим тези песни като "изляти". Преаранжирани са, презаписани наново. Мисля, че се получи нещо, с което аз и моите колеги ще се гордеем", допълни музикантът.

"Навсякъде казвам, че съм роден в София и съм израснал в Плевен, а и се броя за плевенчанин, защото там ми мина цялото детство и съзряване. Уникални, страхотни години! Основното - образованието и всичко, което съм научил до голяма степен за музиката, се е случило в Плевен и Музикалното училище", допълни Маестрото.

"На два пъти можех да емигрирам - веднъж в САЩ, веднъж в Европа, но тук са моите корени, тук са любимите ми хора. Колкото и да е трудно, въпреки всичко мисля, че взех правилно решение за себе си и не съжалявам. Напротив, гордея се", каза още той.

Според Евгени Димитров - Маестрото песента, която описва Родината е "Моя страна, моя България".